PHP Developers Network

A community of PHP developers offering assistance, advice, discussion, and friendship.
 
Loading
It is currently Thu Aug 22, 2019 12:48 am

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
 Post subject: Configuring PEAR PHP
PostPosted: Wed Jan 28, 2009 7:50 am 
Offline
Forum Newbie

Joined: Wed Jan 28, 2009 7:25 am
Posts: 1
Hello,

i hope this is the right place to ask that question.

I have to create a login mask with the authentification package of PEAR php, using a MySQL-table.
The database package of PEAR ("DB.php") was already working, everything fine. But the authentification package didn't work:
[Warning: require_once(Auth/Auth.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\hitdb_pear\Login_Test.php on line 21

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'Auth/Auth.php' (include_path='.;C:\xampp\php\pear\pear') in C:\xampp\htdocs\hitdb_pear\Login_Test.php on line 21]


So I used go-pear.php to install the rest of PEAR. Everything went fine with the installation, go-pear told me after that to change the include_path of httpd.conf. The path they said I should include was
C:\xampp\php\PEAR/pear (and I'm still wondering about that slash being in the wrong direction, isn't it?)

I included the path in the httpd.conf, made a restart, nothing happened, so I changed it back to the original version.
Database PEAR commands were still working.

I took the php.ini, changed the include_path there - nothing happened, database still working.

Then I tried the Environment Variables, included the path to PEAR there. Now the database was NOT working anymore, the message:
[Warning: require_once(DB.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\xampp\htdocs\Pear_Test\insert.php on line 3

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'DB.php' (include_path='.;C:\xampp\php\pear\pear') in C:\xampp\htdocs\Pear_Test\insert.php on line 3]


Of course I made copies of the originals before I changed any files, so I changed them back, made a restart - and nothing happened. I still get the same error messages, and I haven't got any ideas left.

Since I have to finish this task on the 1st February, I'm short before a nervous breakdown.

Is there anyone who can help me?

(And sorry if this post is kind of confusing <.<)

In case you need to know this: I'm using Netbeans 6.5 RC2 (with PHP 5 included) and xampp.

greetings, _kii_


Edit: Something that might be interesting: i just tried to execute pear.bat in the command line in the folder xampp\php,
and now I get the message: "C:\xampp\htdocs\Pear_Test\" is not recognized as an internal... Means my computer searches the php.exe now at the location where I save my php-documents (and I never included that path anywhere)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group